Tilsynsaktiviteten ble gjennomført i perioden fra april 2023 til februar 2024.

Bakgrunn

Styring av storulykke- og arbeidsmiljørisiko krever forståelse av det komplekse samspillet mellom mennesker, teknologi og organisasjon. Bruken av informasjons- og kommunikasjonsteknologi og medfølgende arbeidsprosesser kan skape utfordringer som er felles for mange aktører i petroleumsvirksomheten.

Rammebetingelser i bore-/brønnkontraktene fordrer at operatør samarbeider tett med boreentreprenør og bore- og brønnserviceselskap om storulykke- og arbeidsmiljørisiko. I Aker BP gjøres dette blant annet gjennom alliansemodeller. I alliansemodellen for oppjekkbare rigger, er Aker BP i partnerskap med Noble Corporation og Halliburton.

Havtil har de senere år gjennomført tilsyn med HMS-konsekvenser i implementering og drift av fullintegrerte borekontrakter. Dette tilsynet er en forlengelse av Havtils oppfølging av bruk av nye samarbeidsmodeller og mulige HMS-konsekvenser av dette.

Mål

Målet med tilsynet var å verifisere hvordan Aker BP, Noble og Halliburton (alliansepartnerne) sammen styrer risiko og sikrer kontinuerlig forbedring i alliansemodellen på Noble Invincible.

Resultat

Det ble ikke identifisert avvik i tilsynet, men vi observerte ett forhold som vi har valgt å kategorisere som forbedringspunkt. Dette gjaldt:

  • Felles stedlig arbeidsmiljø utvalg (FS-AMU).

Hva skjer nå?

Vi har bedt Aker BP innen 18. mars 2024 gi oss sin vurdering av det forbedringspunktet som er observert.