1. januar 2024 skiftet vi navn fra Petroleumstilsynet til Havindustritilsynet.

Det er flere grunner til at vi valgte å deaktivere X:

  • Vi har relativt få følgere, og de aller fleste av disse (cirka 75%) følger oss også på andre plattformer. Derfor vil ikke X være en effektiv, eller nødvendig, kanal for oss ved for eksempel en beredskapssituasjon.
  • Omleggingen av X i sommer, med blant annet en betalingsløsning, medførte en begrensning i X som en åpen og tilgjengelig kilde til informasjon. Dette gjør det til en sårbar kanal for informasjon, for en offentlig etat, og vil på mange måter være et brudd på staten sin kommunikasjonsstrategi. Presseforbundet er en av mange som har anbefalt at offentlige etater søker andre kanaler for informasjonsdeling.
  • En kan også se en tendens til at X har utviklet seg til en plattform preget av hatytringer og falske nyheter. EU har blant annet advart mot dette.
  • Noen offentlige etater har allerede besluttet å deaktivere/fase ut sine kontoer.. 
     

Dette, i sammenheng med at det er minkende besøkstall og engasjement på Ptil sin X-konto sammenlignet med Facebook, LinkedIn og Instagram, gjorde at vi avsluttet 31.12.23.

Abonner på nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på regelverksendringer, tilsyn, granskinger og relevant fagstoff ved å abonnere på nyhetsbrevet vårt. Du velger selv hvilken type innhold du ønsker å abonnere på.

Abonner på nyhetsbrev fra Havtil.no