Tilsynet ble gjennomført fra 31. oktober til 2. november 2023.

Bakgrunn

Manglende brønnintegritet kan være en bidragsyter til storulykkerisiko i petroleumsvirksomheten. Havtil er opptatt av å bidra til en reduksjon av risiko for slike hendelser og påser at petroleumsnæringen arbeider systematisk for å redusere risikoen for brønnkontrollhendelser og hydrokarbonlekkasjer.

Mål

Målet med tilsynet var å verifisere at Aker BP etterlever regelverkskrav og interne krav relatert til brønnintegritet på Skarv. I tilsynet ville vi verifisere at selskapet har etablert styringssystem(er) for oppfølging av brønnintegritet til brønner i drift på Skarv feltet, hvor prosesser og prosedyrer ivaretar regelverkskrav, og der tilstrekkelig bemanning og kompetanse er involvert i overvåkning, verifikasjon og risikovurdering av brønnbarriereelementer. Utforming, verifikasjon og dokumentasjon av ytelsen til brønnbarriereelementer var sentrale tema i tilsynet.

Resultat

Det ble ikke identifisert avvik under tilsynet, men vi observerte ett forhold som vi har valgt å kategoriseres som forbedringspunkt. Dette gjaldt:

  • Mangelfull utforming av brønnbarrierer

Hva skjer nå?

Vi har bedt Aker BP innen 22. mars 2024 gis oss sin vurdering av det forbedringspunktet som ble observert.