Resultatene framgår av den årlige rapporten fra Havtils dykkedatabase DSYS. Rapporten inneholder statistikk og analyser basert på data fra perioden 1985 til og med 2023.

Metningsdykking offshore

I 2023 ble det innrapportert 111.388 mann-timer i metning ved dykking på norsk- og utenlandsk sokkel under norsk jurisdiksjon. Dette tilsvarer 326 DSV-dager (kalenderdager med dykkere i metning) og er noe over dykkeaktiviteten sammenlignet med 2022.

Det ble totalt rapportert to tilløp til hendelser, tre medisinske behandlinger (hud) og tre mistenkte øreinfeksjoner ved metningsdykking i 2023.

Overflateforsynt dykking

For overflateforsynt dykking offshore ble det i 2023 rapportert inn 51 BUO fartøysdager (kalenderdager med dykkere mobilisert på fartøy) med 171 mann-timer i vann.

Det var ingen hendelser ved overflateorientert dykking på norsk sokkel i 2023.

Dykking ved landanlegg

Fra og med 2022 er det også innrapportert dykkeaktivitet på landanlegg til dykkedatabasen.

I 2023 ble det rapportert inn overflateforsynt dykking med 39 BUO fartøysdøgn med 309 mann-timer i vann på landanlegg. Aktivitetsnivået er nær halvert sammenlignet med 2022. Det ble ikke rapportert inn noen hendelser i 2023.

Sammenlignet med metningsdykking er aktivitetsnivået for overflateorientert dykking offshore generelt lavt, og det har vært slik de siste 25 årene, men er forventet å ta seg opp noe på grunn av nye industrier som vil komme offshore.

Definisjoner

Metningsdykking: Dykkeren jobber fra en dykkerklokke som transporterer dykkeren under trykk fra kammer på skipet til arbeidsstedet i sjøen. Dykkeren oppholder seg under trykk i kammer på dykkerfartøyet mellom arbeidsøktene (klokkeløpene).

Overflateforsynt dykking: Dykkeren entrer vannet på overflaten, utfører jobben på det aktuelle arbeidsdypet (mindre enn 50 meters dyp), og returnerer til overflaten. Ekstra kompresjon/dekompresjon i kammer på overflaten kan være en del av slik dykking.