Materialhåndtering
Beskrivelse
Det ble påpekt at prosjektet hadde fokus på 50 år levetid for innretningene. Det ble vist til at prosjektet legger NORSOK R-002 (2012) til grunn. Det ble presentert at det var utarbeidet en materialhåndteringsfilosofi, kranstudie og materialhåndteringsplan.
For alle de fire presenterte innretningene ble det vist til at det skal være heiser mellom de forskjellige nivåene, som også kan løfte truck. Det var lagt opp til å kunne kjøre truck på de forskjellige nivåene og mellom innretningene.
Det var tatt i bruk dataverktøy som viser innretningenes utforming tredimensjonalt (3D). Det var derimot ikke utarbeidet dataprogram for å kunne utføre kransimulatortrening med den hensikt å kunne verifisere kranenes operasjonsmuligheter og egnethet.
Basert på presentasjonen, fremkom det at det er utfordringer knyttet til materialhåndtering på DP innretningen. Plassen på rørdekk synes å være begrenset og offshorekranene er plassert slik at det blir mange løfteoperasjoner over de to broene tilknyttet DP innretningen.
På grunn av eventuell fallenergi er det i følge Statoil satt begrensing på løftehøyde over broene. Maksimal løftehøyde over broene var satt til seks meter. Dette gir praktiske utfordringer med hensyn til laster sin utforming og mange løfteoperasjoner hvor en løfter bore- og produksjonsrør.
I tillegg fremkom det at det er utfordringer med krankjøring mot Laydown Area og celler Deck East.
Det ble informert at forholdet rundt materialhåndteringen på boredekk er påpekt både fra arbeidstaker- og brukerrepresentantene i prosjektet. I tillegg ble det informert om at det var satt opp et ønske om å kunne teste ut offshorekranenes operasjonsmuligheter gjennom en kransimulator.
Det ble ikke presentert forhold knyttet til materialhåndtering for selve boreoperasjonene (rørhåndtering).
Begrunnelse
Hjemmel
Arbeidsmiljø
Beskrivelse
Det ble presentert mange prosesser innen arbeidsmiljø som indikerer at disse kan gi et godt grunnlag mot beslutningspunkt DG3, men det synes som forholdet knyttet til DP innretningen ikke var like modent. Det ble blant annet presentert at det skal gjennomføres en ny WEHRA for denne innretningen.
Prosjektet hadde selv identifisert utfordringer knyttet til håndtering av sand og elektromagnetisk stråling.
Det ble presentert at en stor del av de farlige kjemikaliene håndteres i lukkede systemer, men dette kan føre til økt eksponering av personell som håndterer bulkslangene om bord på innretningen og ikke minst dekkspersonell på forsyningsskipene. Ptil forventer at disse forholdene blir videre utredet.
Prosjektet har oppmerksomhet på støy og det vurderes fortsatt om det skal iverksettes tiltak i byggefasen som vil redusere vedlikeholds-hyppighet og derved støyeksponering, blant annet ved bruk av håndholdt verktøy, i et livsløpsperspektiv.
Ptil påpekte viktigheten av at de etablerte prosessene og analysene blir fulgt opp videre ved eventuelt bytte av prosjekteringsselskap i neste fase av prosjektet.
Begrunnelse
Hjemmel
Henvisning til annet regelverk
Regelverket av 1.1.2014 - Styringsforskriften - TIL KAPITTEL V ANALYSER
Vedlikehold
Beskrivelse
Prosjektet gir inntrykk av at de i forhold til FEED fasen er kommet langt for å tilrettelegge for drift og vedlikehold. Prosessene knyttet til vedlikehold synes å være et godt grunnlag for videre arbeid.
På lik linje som forholdene knyttet til materialhåndtering og arbeidsmiljø, fremkommer det at arbeidet ikke er kommet like langt for DP innretningen. Dette begrunnes eksempelvis i at det ikke ble vist at det var utført regularitetsanalyser for DP innretningen, som vil være et grunnlag for å kunne gjennomføre gode driftsforberedelser og for å kunne optimalisere det fremtidige vedlikeholdet.
Noen av koblingene mellom analysene synes å være uklare. Eksempler på dette er:
- forholdet mellom regularitetsanalysen og lokasjoner for reservedeler/lagerstyring
- forholdet mellom barriereanalyser og vedlikeholdsanalyser
- opprettholdelse av barrierene i drift
Det framkom at det var noe usikkerhet rundt kostnadskutt i prosjektet (CAPEX) som representerer en usikkerhet for robusthet i overflatevedlikehold i et 50 år perspektiv.
Det ble påpekt fra Ptil at prosessen for å optimalisere tilkomst rundt kritiske utstyr, som eksempelvis bruk av stillaser, kan gi andre risiko/konsekvenser som må vurderes.
Begrunnelse
Hjemmel